17 нояб. 2020 г., 10:55

Обичай ме 

  Поэзия » Любовная
185 0 2

Обичай ме, когато пролетта

разлисти белите цветчета,

когато в майска тишина

ухаят вишневи дървета.

 

Обичай ме, когато младостта

запее с медени гласчета,

където в буйната трева

прелита с босите крачета.

 

Обичай ме, когато старостта

открехне черните пердета,

когато пада вечерта

понесла скръбната несрета.

 

Обичай ме, когато вечността

прегърне лобните полета,

където в сънна тишина

пристъпва тиха любовта.

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??