17 июн. 2017 г., 17:26

Обичайки те... 

  Поэзия » Свободный стих
358 2 6

Обичайки те...

 

Обичта ти е, магията, живееща в очите ми...

обичта ти е, вечността, която е всичко...

обичта ти е слънцето, кацнало на прозореца ми,

ръцете ти и сърцето ти, моето спокойствие...

Без теб, обич моя - днес съм нищо...

 

Боли ме, че те нараних тогава...

че събуждайки се, заспивам...

че те няма, и ме няма, но поне знам,

че във вселената - те има - въпреки това...

Боли ме, от тези спомени без теб,

от тези спомени без дори капки мечти...

от тези спомени, които са всичко

и нищо, началото, безкрайността и края...

 

Сълзите ти са в мен, обич моя...

призрак са във тъмата и светлината...

Как бих искала, днес отново да си тук...

отново да срещаш стъпките ми...

и с любов да излекувам душата ти...

 

В песента, сътворяваща пианото ми...

ще се боря за теб, ще пея за теб...

ще те рисувам, ще открия двама ни...

ще открия изгубеното време...

 

И ще насоча посоката си в твоята...,

където сърцата ни се сливат в едно,

където извира, чистата любов...,

където цветовете и прераждат се...

където отново, тъй смело мечтаем...

 

Обич моя, прости ми в погледа си,

да видим пак как слънцето изгрява...

да почувстваме новото начало...

и да изживеем всяко едно късче миг...

в този неизгубен, макар различен свят...

където ще вървим двамата заедно...

и всички тъми, ще превърнем в лъчи...

 

Само обичайки, се намира любовта...

И просто обичайки те, аз се боря...
обичайки те, обич моя - ще продължа...

 

© Лили Вълчева Все права защищены

На всички ни се случва да нараним някого, когото обичаме...начинът да излезем от тунела е да следваме светлината, която ни води...Тя винаги ще е там, да ни хване за ръце, защото само обичайки, човек се бори

за себе си, за живота, за ближния, само обичайки - любовта продължава да живее. Само обичайки, тя се изказва и показва. Само обичайки, се признава и прощава. Само обичайки, тя се бори. Други оръжия не са и необходими....

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Трогнахте ме...
    Диди, Мариан, Вел, Пепи, Хари, Ел! Радвам се, да ви видя тук! Вие сте прекрасни хора, приятели и творци! Прегръщам ви!

    Ел, мила приятелко - липсваш! Появявай се по - често.
  • Винаги нараняваме тези,които най-обичаме!Чуждите щадим.Прекрасно произведение в твой стил,Лили!!!
  • Това е любовта и само тя е решението на този свят. Поздрави Лили, нека обичта те съпътства, където и да си!
  • Прекрасно е, Лили! Влагаш неотразими емоции. Неотразими, но може би се отразяват само в очите на читателите. Поздрави!
  • Поздравления, Лили! Всичко е любов!
  • Прекрасно! Браво, Лили!
Предложения
: ??:??