9 июн. 2015 г., 21:09

Обичам просто да лежа 

  Поэзия
432 0 1

Обичам просто да лежа.
И да мълча... 
Но сгушена в тебе. 
Да обличам мисли в тишина, 
които никой не умее да ми вземе.

 

Времето. Просто него обичам. 
Нашето време с теб, само с тебе. 
Пръсти в косите медни да сплитам.
В погледа нежен да виждам спасение.

 

Ритъмът. Просто него обичам.
Нашият ритъм, моят и твой.
На две сърца общият ритъм,
намерили глътка покой.

 

Звукът. Просто него обичам.
От твоите устни звукът. 
Мислите мои в цвят да облича.
Но само ти пак да знаеш...Цветът.

 

Мирисът. Просто него обичам.
На твоя парфюм. По кожата твоя. 
В друга реалност с теб да отлитам.
Да бъдем с теб. В света. Него. Моят.

 

Допирът. Просто него обичам.
Не кой да е. Твоят. Единствен.
Силно в тебе щом ме притискаш,
Спомен оставяш. В мене. Убийствен.

 

Погледът. Просто него обичам.
Шоколад. Млечен. Да, точно твоя.
В него, любимият, себе си да виждам.
Целият свят. В очите ти. Моят.

 

Обичам просто да лежа.
И да мълча... 
Но сгушена в тебе. 
Да обличам мисли в тишина, 
които никой не умее да ми вземе.

© Слънчице Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??