Обичам те, животе!
От поглед, от дума, от жест се роди!
Благородната мисъл, чудеса твори!
Илюзии неверни, във дните си брои.
Човешко е да се мечтае безмерно, нали!
Амулети събира и вярата, в тях търпи,
мистерии разни съзира, нищо че и боли!
Това е живота - създание крехко, но живо
е, изтъкано от нас с трепети предпазливо.
Живеем го, за поздрав един и свенливо.
Измислен понякога, до степен горчиво!
Въртим се, във водовъртежа океан от живот,
ослепели от цели и пречупени, без ропот.
Траем си, нали сме издръжлив народ!
Единство крепи ни, в борбата за възход!
Теменужка Петкова Вачева
© Теменужка Вачева Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Шифърът на Леонардо: Да закодираме скрито послание в поезията си »