21.05.2024 г., 6:27 ч.

Обичам те животе! 

  Поезия
157 0 1

Обичам те, животе!

От поглед, от дума, от жест се роди!
Благородната мисъл, чудеса твори!
Илюзии неверни, във дните си брои.
Човешко е да се мечтае безмерно, нали!
Амулети събира и вярата, в тях търпи,
мистерии разни съзира, нищо че и боли!

Това е живота - създание крехко, но живо
е, изтъкано от нас с трепети предпазливо.

Живеем го, за поздрав един и свенливо.
Измислен понякога, до степен горчиво!
Въртим се, във водовъртежа океан от живот,
ослепели от цели и пречупени, без ропот.
Траем си, нали сме издръжлив народ!
Единство крепи ни, в борбата за възход!

 

Теменужка Петкова Вачева

© Теменужка Вачева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Шифърът на Леонардо: Да закодираме скрито послание в поезията си »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??