Все повече усещам, че далеч
е дума за описване на близости.
Подготвям се за пламналата реч,
но в мен се блъскат тъмни пестеливости.
Веднъж гориш, а после пак гориш.
Финалът е далеч от полудяване.
Ти виж в сърцето мое, просто виж.
Дойдох да бъда ярко просияване.
Дойдох, но бях и ярост след тъга.
Дойдох, за да приличам на мечтите ти.
И пак горим, макар и сред снега.
Надявам се, че виждаш чрез очите ми.
Последен полъх, после нощ и плач.
Това е само временно, но всичкото -
звездите и снегът след всяко лято...
в сърце на Слънце ние - малки птички...
Бъди за мен любимият си свят.
Бъди за мен най-сладката си приказка.
Бъди за мен най-топъл аромат.
Бъди за мен, а после - просто искай ме.
© Йоана Все права защищены