15 июн. 2007 г., 20:35

Обичана 

  Поэзия
592 0 4
 

от снимката ме гледаш Труди

красива и тайнствена

може би имаш

много за казване

но мълчиш       

сред пейзажи от мъка

и неизречени тайни

се крият в очите ти


ти

потъваш

в мълчание

по стените висят

печални

свидетели на твоята щедрост

акварели

пълни с небе и вода



ти посрещна смъртта

далеч от германия

пияна от скърби

бездетна и бедна

и смачкана

непозната сред чужди

във чужда земя

преживяла

илюзии

революции

бягства

думите на старата врачка

за

богатство и бедност

се сбъднаха



Георг те напусна

с пробита ръка

и ти сподели участта на Художника

пи от горчивата чаша

лази в калта

заедно с него

по стръмния път към безсмъртието

пропи до последен петак

живота си и умря


но умря обичана ...

© Иван Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря на всички.Това е истинска страшна и трагична история.Само Георг е още жив онзи ден навърши 90. Труди и Художника си отидоха...Снимката на Труди е у мен, а портретите и рисувани от Художника не бих могъл да си позволя...
  • Оставам безмълвна!
  • Поздрав и от мен!
  • Настръхнах!
    Страхотно е!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??