от снимката ме гледаш Труди
красива и тайнствена
може би имаш
много за казване
но мълчиш
сред пейзажи от мъка
и неизречени тайни
се крият в очите ти
ти
потъваш
в мълчание
по стените висят
печални
свидетели на твоята щедрост
акварели
пълни с небе и вода
ти посрещна смъртта
далеч от германия
пияна от скърби
бездетна и бедна
и смачкана
непозната сред чужди
във чужда земя
преживяла
илюзии
революции
бягства
думите на старата врачка
за
богатство и бедност
се сбъднаха
Георг те напусна
с пробита ръка
и ти сподели участта на Художника
пи от горчивата чаша
лази в калта
заедно с него
по стръмния път към безсмъртието
пропи до последен петак
живота си и умря
но умря обичана ...
© Иван All rights reserved.