8 окт. 2008 г., 08:54  

Обичаш ме 

  Поэзия » Белые стихи
721 0 3

Обичаш ме.
Това го зная.
Усещам го със всичките
си сетива.
Завръщаш се при нея,
ала мислите ти все блуждаят...
Със мене си, макар до нея легнал
в тягостната тишина.
Обичаш ме,
макар че дните си прекарваш с нея
и нощите, и всичките си часове.
О, Господи, ще полудея!
Как искам миг поне очите ти
без страх да гледам,
без страх, че там встрани до теб е тя...
И устните ти да докосна, и ръцете,
и длани във косите да заровя.
Очите да целувам - черни, топли.
Дъха ти да улавям между пръстите.
Да те усещам, че си вътре в стаята -
безмълвен,
там някъде на крайчеца на канапето.
И въздухът да затрепти от напрежение
от чувства неизказани, от пулса луд в сърцето.
Как искам!
Но не мога, защото там встрани
до теб е тя.
И болката усещам, и гнева във погледа,
страха, че може би й се изплъзваш.
И не мога да съм лошата,
не мога...
Сълзите си преглъщам и й се усмихвам.
Да, още неин си със моята благословия.
Но зная, че обичаш мен.
Това го зная.
Усещам го със всичките си сетива.
И с устни в сънищата си те вая,
без страх, че мога някого да нараня...

© Мария Вергова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Сълзите си преглъщам и й се усмихвам.
    Да, още неин си със моята благословия.
    Но зная, че обичаш мен.
    Това го зная.
    Усещам го със всичките си сетива.
    И нощем в сънищата си те галя,
    без страх, че мога някого да нараня.

    Болезнена любов,болезнена липса!!!
  • болезнено...усещане за обичане...
  • Хареса ми много,но ако написаното се основава на реалноста...е тъжно!
    Поздравявам те и ти пожелавам много хубави мигове без страх!!!
Предложения
: ??:??