Ако искаш, попитай вятъра
Ако искаш, попитай вятъра
колко дълго с него летях.
Ако искаш, попитай слънцето
как с него изгорях.
Попитай и водата
как до брегове доплувах.
А огъня взех го в ръка
и просто полудувах.
Обичта ми е денят,
с него се раждам и живея.
Силата ми е в радостта,
с която обичам и се смея.
А когато денят си отива,
лъчезарен и чист като мен,
покорна в него се взирам,
мисли събирам като ден.
© Мария Все права защищены