Mar 13, 2012, 9:51 AM

Обичта ми е денят 

  Poetry » Other
461 0 2

       Ако искаш, попитай вятъра

 

Ако искаш, попитай вятъра

колко дълго с него летях.

Ако искаш, попитай слънцето

как с него изгорях.

 

Попитай и водата

как до брегове доплувах.

А огъня взех го в ръка

и просто полудувах.

 

Обичта ми е денят,

с него се раждам и живея.

Силата ми е в радостта,

с която обичам и се смея.

 

А когато денят си отива,

лъчезарен и чист като мен,

покорна в него се взирам,

мисли събирам като ден.

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??