30 июн. 2019 г., 17:58

Облаци 

  Поэзия » Пейзажная
489 0 0

Пълзят бавно, сиви и мрачни,
боговете предали им ярост и гняв.
Рисуват фигури нееднозначни
в цвят плашещ – тъмнопепеляв.

Похищават синевата на небето
и отвличат всеки ярък слънчев лъч.
Светкавици вдъхновено пишат либрето
за постановка от тътен и глъч.

Над града летен душ отново изливат
и всяка ненужна прашинка отмиват.
С мокър печат по улиците се подписват
после зад хълма нова дъждовна картина изписват.

© Zlatka Аndonova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??