Jun 30, 2019, 5:58 PM

Облаци 

  Poetry » Landscape
491 0 0

Пълзят бавно, сиви и мрачни,
боговете предали им ярост и гняв.
Рисуват фигури нееднозначни
в цвят плашещ – тъмнопепеляв.

Похищават синевата на небето
и отвличат всеки ярък слънчев лъч.
Светкавици вдъхновено пишат либрето
за постановка от тътен и глъч.

Над града летен душ отново изливат
и всяка ненужна прашинка отмиват.
С мокър печат по улиците се подписват
после зад хълма нова дъждовна картина изписват.

© Zlatka Аndonova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??