19 мая 2024 г., 16:53

Облаците плачат 

  Поэзия » Пейзажная
94 1 0

Облаците плачат
Върху ламаринения покрив
Гарвани в далечината грачат
И трептят във танц игрив.

Облаците плачат
Тежко падат техните сълзи
А в камината искри подскачат
Отдали се на огнени игри

Облаците плачат
На прозорчето почукват с ритъм
Врабчета с радост в локвичките скачат
А котката доволна на килима свита

Облаците плачат
Тъжни, обгърнати със смут
А под одеялото със топла чаша
Си казвам 'ах какъв уют'.

© Луна Скай Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??