23 янв. 2021 г., 20:10

Облечи душата си със тяло 

  Поэзия
211 1 4

Ще облечеш ли с тялото душата

или ще зъзнеш в януарска нощ?

Не я наказвай, тя сама – горката

ще бъде като истински Гаврош.

 

Но никога не идвай – само тяло,

какво е тялото ти без душа?!

Бъдете спойка, амалгама, цяло,

тогава ще изригне светлина –

 

шедьовърът издялан от Съдбата,

материя и дух в магичен танц.

Ще ви очаквам ... за една отплата –

затуй, че ви събрах с неистов транс!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодарско, Жоро, Скитнице, Т.Т. Поздрави!
  • Хубав стих!
  • "шедьовърът издялан от Съдбата,
    материя и дух в магичен танц."
    Много е хубаво, Дани! Поздрав!
  • Чудесен стих.
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??