28 янв. 2014 г., 21:35

Обратен път няма 

  Поэзия
455 0 0

Къде с дянахте, палави моми, в носии?

Къде изчезнаха момкови кушии?

Свирците и хората на мегдана...

Тоз живот невинен де остана?

 

Забравихме мириса свеж

на животни и пролетен цъфтеж...

забравихме бъбривата селска чешма

и нейната толкова вкусна вода!

 

Обрасна масата под старата асма...

Косове изяждат гроздето,

а тя се усеща безкрайно сама!

И знаете ли? И аз се усещам така!

 

Пътищата назад са изровени!

В главата ми препускат спомени...

Но съм странно прикована!

Обратен път за мен няма!

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??