Аз съм зодия телец,
вечно рия със копита!
На арената съм спец,
мога всеки там да сритам!
Имам мускули, рога,
вяра в собствените сили!
Не прощавам на врага,
на страхливци и дебили!
Като птица, пролетта
мога истински да любя!
А дори – да изрева –
с доблест винаги ще губя!
Срещу пиките – в очи,
със рогата си ще бягам!
Ще огъна със гърди
кървавата остра шпага!
Аз съм истинско теле,
Taurus, бик, дори говедо!
Трудно, някой ще ме спре
да не спазвам мойто кредо:
Срещна ли жена – овен,
срещу нея аз не тичам.
Сам предавам се във плен!
На каторга се обричам!
Зная, че с голям копнеж
тя рогата ми ще счупи!
Моментално – без летеж,
старо рало ще ми купи.
Ще ме впрегне да ора
в денонощната градина!
Няма как да се пестя
със прекрасната Ирина!
Юри Йовев
Март, 2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Ирина! 😊
Не е страшно, като стопанина си е! 😊
Още е малко за дъжд! 😊