21 янв. 2012 г., 13:11

Обсебване 

  Поэзия
906 0 3

Всичко, дето се ражда у мен, е от тебе -

всяка светулчена песен и смях,

всеки токов импулс от косите към гребена,

всяко трънче, забито в мълчаливия страх.

 

Всяка въздишка, дето стърже гърдите ми,

непоискана прошка - възтънко въже...

... и тази молитва тука - в очите ми -

подкосила поне два-три чифта нозе...

 

Всяка пролука, през която се вмъкваш

и в съня, и в лудешкия ден,

и тази палава хитрост, с която отмъкваш

като грахово зърно секунди... и мен,

 

за да любим с дъха, с очи, с телата си,

додето запеят между ни слънца,

додето притихнат у мене сто вятъра -

... наследство за наш'те немирни деца.

 

 

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубаво стихотворение!Поздравления!
  • !
  • Една чудесна образност, която сама по себе си е послание. Високо интелектуален стих, който все пак търси подкрепа в сетивността. Сполучлив и пълен с виталност, с една само забележка - емоционалният заряд във финала пада под общото ниво на емоция. Иначе - поздравления!
Предложения
: ??:??