1 февр. 2022 г., 15:07

Объркано стихотворение 

  Поэзия » Юмористическая
321 0 3

 

 

      Дойде ми сега на ум

      някой си и друг зулум.

      Ти чуди се и се май

       чудно е ,това го знай.

       Днеска кравата на двора

       в миг изхвръкна от обора,

       чак на облака се спря

       и хорце там заигра.

       Патката седи под бора

       да я гледат всички хора

       как плете си тя чорапи.

       Патенцата и със грапи

       все я чешат по гърба

       Петльо грабнал е торба

       в нея камъни да сложи -

       Шаро туй му го предложи,

       че ще тръгва надалеко

       и да му е леко.

       Две козлета,

       две момчета

       тук плетат си плитки.

       Котето пък питки

       прави хубави от кал,

       кой не ги е пожелал.

       А прасето във ботуши

       сбира ябълки и круши.

       После тръгвам към гората

       по пътечката позната.

       Баба Меца във реката

       плува,рибки гони.

       Кума Лиса на децата

       дава сто бонбони.

       Хубавата пъстра сврака

       хей там долу в храсталака

       дълга дупка си направи,

       сврачетата да остави.

       Зайко рипна на дървото

       що да прави то,горкото,

       че големият елен

       иска да го вземе в плен.

       После да го изяде,

       никой да не разбере.

       Чудно,чудно,що се случи,

       стих особен се получи.

       Разплети го ти завчас,

       сам не мога аз.

     

 

 

       зулум- насилие -в случая -комично,изкривяване на действителността.

 

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??