Обърнато огнище
Изпитах всичко. Всичко изживях.
Във рая бях. И в дъното на ада.
Жестоко падах. Ставах и се смях.
На дявола душата си продадох.
Обичах бурно. Нетърпима бях.
От глад умирах. Мъчаше ме жажда.
В охолство тънех. Дни и нощи слях.
Видях как Слънцето в тъма пропада.
Сега съм бяг. И езеро тревожно.
Притихнал връх под морското равнище.
Сега съм сняг. Светулка невъзможна.
На сенките съм лунно коренище.
Сега съм праг. Светилище безбожно.
Обърнато наопаки огнище.
© Плами Все права защищены