Mar 10, 2015, 9:29 PM

Обърнато огнище 

  Poetry » Phylosophy, Strict forms
621 0 6

Обърнато огнище

 

Изпитах всичко. Всичко изживях.

Във рая бях. И в дъното на ада.

Жестоко падах. Ставах и се смях.

На дявола душата си продадох.

 

Обичах бурно. Нетърпима бях.

От глад умирах. Мъчаше ме жажда.

В охолство тънех. Дни и нощи слях.

Видях как Слънцето в тъма пропада.

 

Сега съм бяг. И езеро тревожно.

Притихнал връх под морското равнище.

Сега съм сняг. Светулка невъзможна.

 

На сенките съм лунно коренище.

Сега съм праг. Светилище безбожно.

Обърнато наопаки огнище.

 

© Плами All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??