15 сент. 2007 г., 11:17

Очакване 

  Поэзия
651 0 15
Наричай ме"Очакване на пролет",
когато зимата е уморена,
когато зъзнещите клони молят
за капка слънце-топла и зелена!

Наричай ме"Очакване на лято",
когато пролетта от пищност вехне,
забравила,че срокът и е кратък
и бързо овехтява всяка дреха.

Наричай ме"Очакване на есен".
От лятото изсъхна ми душата.
Редят се дни сред зной и птича песен,
но лете е кошмарна самотата.

Наричай ме"Очакване на зима"
сред горестния фалш на всяка есен.

Наричай ме "Очакване".Прости ми!
Все нещо друго ми е интересно.

© Валентина Шейтанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??