Очакване
Очаквам те със тяло като роза
разпъпена, готова да приеме
живителната влага на живота.
Гърдите ми - потръпващи очакващо:
горещо-сладки плодове.
Във вените - не кръв,
а септемврийско вино,
кипящо в буйната си страст
от съдовете да прелее.
Очаквам те - с жажда непосилна,
да вкусиш плод, да се препълниш с сила,
с която властно да проникнеш в пещерата,
изпълнена с очакване,
жарава
и любов!
© Маргарита Йорданова Все права защищены