3 июн. 2017 г., 10:27  

Очи 

  Поэзия » Любовная
309 2 0

                 Очи, като маслини черни,

                 блестящи, мамещи звезди.

                 На мен ли само, ще сте верни

                 или подмамват ви пари?

 

                 Очи в душата ми донесли

                 тревога сладка, мисли смели.

                 За мен ли в утро, ще искрите

                 или на другиго във дните?

 

                 Очи в сърцето ми се спрели,

                 понесли ме до облаците бели.

                 От моя пламък ли горите

                 или за някой друг пламтите?

 

                Очи тъй чакани, мечтани

                в самотни нощи, тъжни дни.

                Дано на мен сте обещани

                и чути да са моите молби.

© Хари Спасов Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??