18 мар. 2008 г., 22:13

Очите ти 

  Поэзия » Любовная
766 0 2
Очите ти

Очите твои, виждам ги в съня,
така обичани, така желани.
Те карат ме във плам да изгоря,
да вярвам, че света дори ще победя.
Едно и също само правя,
в тебе гледам, погледът ти ме омая.
Ден и нощ ме наблюдаваш
и сила за живот така ми даваш.

Очите ти са като перлите в морето,
тайните им разкрива ми сърцето.
Там виждам радост и тъга,
откраднаха я вече мойта свобода.
В очите ти света откривам,
за мъката утеха пак намирам.
Душата ти красива ми показват
и да падна, те са там, за да ме хванат.

Очите ти са като две звезди сияйни,
като чисто езеро кристални,
в тяхната дълбочина потъвам.
Да ги гледам мога с часове,
сила ме обзема от други светове.
Очите ти ми носят светлина,
от тях ще изтрия всяка сълза.

© Вероника Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??