13 мая 2015 г., 22:40

Очите ти 

  Поэзия » Любовная
570 0 3

              Очите ти

 

 

Любов ни събра, какво ни дели?

Без чувства безсолни са дните,

отчаяно търсим тогава следи,

не в думи, а само, само в очите.

 

Обичам ли, виждам, те питат,

казват, очите не лъжат,

сякаш плаха птица прелита -

ту са засмени, ту тъжни.

 

В блясъка им живота ликува,

признавам, с тях ме плени,

от суета с мен не флиртуват,

отвръщам щастлив и раним.

 

Казват, ако си безсърдечен,

любовта губи своята сила,

както буря в тътен далечен,

в тях стихийност си скрила.

 

Дори накрай света да отида,

обратният път знам ще е лек,

на човека толкова стига...

очи, които да гледат за теб.

 

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря момичета!
    Таня...иска ми се, но трябва да съм с муза.
    Маги
    Андромаха,благодаря!-.-. Хектор
  • красив вълнуващ стих, с чуден финал.. поздравления,
    Зап, радвам се да те видя отново...
  • Чудесен финал! Наминавай по-честичко, Зап
Предложения
: ??:??