25 июн. 2010 г., 11:30

Ода на Рогатото 

  Поэзия » Оды и поэмы
761 0 2

Започвам с началото,

а кратко е то:

Ние бяхме във Пловдив

по шах на турнир див! 

 

Запълвахме времето

с бурни игри -

в хотелските двери*

занимание просто.

 

Рожден ден аз имах,

един балон си скатах,

пред подбрани го пуснах

и ето ти смях!

 

Висок, десетгодишен,

спретнат, ухилен -

главата си ползва

балона да "джазва"! 

 

Крайно решителен,

прие прякор - Рогато!

Викът му е мощен,

а името - възпято!

 

Пропуснах да кажа, че той е възпитан,

весел, усърден и вечно "изтупан".

Той е мъжага здрав и активен,

от всички е смятан за културен и умен.

 

След месец отидох

на гости у него

и тогава изпитах

най-висшето благо.

 

Мятах отново балони,

тоз път с вода напълнени!

Видях старчета без зъби

и съзрях съседи груби.

 

Поканих Рогато във къщи - 

бихме се, що се пребихме!

Замазахме с няколко смешки

и всъщност не се наранихме.

 

По-късно имахме множество срещи,

дори след летата горещи -

ходих му на гости и прекарах една нощ

в дома му прекрасен и немалък на площ. 

 

Гледахме филми,

играхме "Монополи", 

на теми любими

говорихме весели!

 

И карти играхме,

и заситени бяхме.

Навънка се мокрихме

и за край - пак сухи бяхме**!

 

Годината мина,

после втора и трета.

Веселбата затихна -

нали съм личност заета.

 

Сега веч завръщам се

само с шепа семпли куплети.

Знам ли що все срамувам се,

сипя спомени вехти!

 

Дали е само надежда

или светлото бъдеще?

Да разберем ли какво ще е

след една олимпиада***?

 

* По-точно в моята стая, където спяхме три деца.

** Майка му беше така добра да ми изпере чорапите и да ми даде нови.

*** По астрономия.

© Калин Кръстев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Дебютирам в хумористичната поезия с мутиралите си шеги. Това е само началото, а Рогатото е истински и велик човек (който няма рога).
  • Браво! Разсмя ме изтински!
Предложения
: ??:??