10 дек. 2022 г., 10:32  

Ода за бургера 

  Поэзия » Юмористическая
590 0 2

В земя на изобилие, роди се кухня една.

Аз трепетно влезнах и се трудих от сутринта.

 

Американският бургер - символ на мощта,

вкусна наслада, която покори нощта.

 

С кифли от пшеница и месо толкова фини,

докоснаха се до небцето ах, колко неустоими.

 

Гарниран със сирена, маруля и сос,

той глада ми утоли и станах аз дЪ бос.

 

От бряг до бряг славата си той разпространи,

символ на свободата, навяващ само спомени.

 

В закусвални и скара , бургерът стана вкусно богат,

за да може да го ядат всички до откат.

 

С гарнитура картофи или чаша студена бира,

американският бургер скоро няма да фалира.

 

Така, че да вдигнем наздравица за него-

уникалният бургер: нашата гордост и его.

 

И нека винаги да царува, като кулинарен крал,

вкусният бургер, който винаги си искал.

© Данаил Владимиров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??