Някога... в градче - уютно,
сред Софийското поле,
Жорко - тихо се е пръкнал
без изобщо да реве.
А Жоро, днес, е победител!
Хубав, див и срамежлив!
Философ, Поет, Мислител!
Скромен, умен и вежлив!
Пише стихове... есета!
Прима Виста - От сърце!
Без да мери в сантиметри
всяка сричка и тире!
Даже драска - некултурно,
с невъзпитани слова!
Търси - мацка да катурне
на тепиха без борба!
Вечно влиза в мелодрами!
Страда често от любов!
Има татуси - с мадами!
Ходи с потник чисто нов!
Всекидневно - коментира,
като истински боец!
Пие само чешка бира...
Георги днес, е жив Светец!
Юри
Йовев
Май
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены