Ние имаме Мавруд -
виното на Боговете!
Кой го пие - не е луд -
в мозъка му никне цвете -
хубаво като жена,
от амброзия - по-сладко.
Няма друго на света
вино тъй благоприятно!
Земльо моя, що си ти
мен с Маврудец напоила -
Бог да те благослови
с чудотворната му сила!!!
(посветено на бутилка Мавруд от Асеновград - резерва 2003 г., изпита с височайше наслаждение)
© Яким Дянков Все права защищены