27 дек. 2008 г., 05:55

Ода за петела 

  Поэзия
711 0 2
Ода за петела


Редактора ми каза, -Махни “петела”,
звучи тривиално, сложи чучулига,
но аз обичам рано, не да блее козела,
а петел сутрин (и от посред нощ) да ми кукурига.

Не е по Хайтов за оня спал в хамбара,
дето суека му сурвал цяла нощ жито,
а аз диво обичам на песента му чара,
и затова пиша нощем и възпявам петлите!

Не е и понеже, че оня ключаря, светия,
се отрекъл до три пъти, но Го чул и видял,
разпнат с венец тръни или с примка на шията,
после казал: -Боже, прости ми... бях оглупял.

Кукуригууууу, бягай тъма, марш таласъм,
добро утро Слънце, добър ден Ден!
да пея във утрото - петел искам да съм
и Ви моля, на колене, вярвайте в Мен!

© Ми Ки Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Валка!
    Усмивка Валка!
    Винаги до мен!
    Поклон Валка!!!
  • Вярваме ти петльо!Кукуригай и гони лошото и таласъмите!
Предложения
: ??:??