Огледало
На теб
Търсиш ли ме всяка сутрин в огледалото,
взирайки се скришом в него?!
Прегръщаш ли ме всяка вечер под одеялото,
разбрала, че захвърлих свойто его?!
Виждаш ли понякога очите, тези, моите,
в сълзите си, когато се оглеждаш?!
Усещаш ли по кожата пороите,
сипещи се от реална безнадежност?!
Потръпваш ли от вятъра понякога,
сама, когато се разхождаш?!
Чу ли как цветята тихо плакаха,
с мисъл щом сърцето ми пробождаш?!
Викаш ли ме тайно зад вратата,
вечер във съня ти да пристъпя?!
Наказваш ли с очакване душата,
с пръст показваш ли на мрака пътя?!
Питаш ли се за какво мечтая,
когато нощем те сънувам?!
Знаеш ли, че още те желая,
мислено в очите ти, когато плувам?!
04.10.2016 г. Велин
© Велин Все права защищены