28 дек. 2019 г., 08:50

Огледалото на гарвана... 

  Поэзия
671 2 4

 

Пожелавам светли и уютни празници!

Дано да ви е сладко на трапезата.

Че лицемерието няма граници,

сърцата ви усещат по студеното.

Не пийте много! Главоболия.

Не ще забравите. До Възкресение.

Душата щом, като е болна,

търсете в друга нечия, спасение...

А иначе, да бъде Коледно!

Не вярвам вече на идилии. 

Животът мой е на безбожник.

Икона нямам. Нито Библия.

Не ми пробутвайте илюзии 

за вярата в доброто и във хората! 

Аз чувствам само болка от контузии. 

Протеза за духът ми стана словото. 

Не искам никога да влизам в черква. 

Колената ми кървят от преклонение. 

Дори и след смъртта ми. Със ковчега 

не ще потърся Бог за опрощение! 

Не си мисли, че те забравям. 

Поглеждай сутрин към морето... 

Във него образът се отразява, 

на черна птица от небето... 

 

Danny Diester 

(Стихопат.) 

 

 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Уникален!
  • 😢 😢 😢
  • Много хубаво, Дани. Но много песимистично. Всички имаме нужда да вярваме в нещо, иначе ще се изгубим в страданието си. Силни стихове за човешкото отчаяние.
  • Един пие от мъка, друг от радост, един - за да забрави, друг, за да си спомни... главоболието е сигурно, защото резултата винаги идва бавно.
Предложения
: ??:??