25 мая 2008 г., 19:03

Огледалото не лъже 

  Поэзия » Любовная
2034 0 23
Ти виждал ли си някога, кажи,
мъж който да се пази от жените?
Пожарът във сърцето му гори,
а той напук затваря си очите.

Ти виждал ли си в погледа му страст,
която само в сънищата пие?
"Страхливец! - бих извикала му аз -
твойта глупост прав ще те убие!"

С насмешка би погледнал го и ти
как гузно си присвива коленете.
Ще искаш да му кажеш: "Луд ли си?
Жените са родени за мъжете!"

Едва ще сдържаш своята усмивка,
щом кажа, че за него съм живяла.
Тайно ще си мислиш: "О, щастливка!
Щом тук от този си се оттървала."

Обичала съм много този мъж
(макар че вече мъж не го наричам).
Той сам избяга с пролетния дъжд
(навярно урагани му привличах...).

Ти виждал ли си някога, кажи,
мъж, който да се крие под одеало?
Наистина ли никога не си?...
Просто погледни във огледалото!

© Васка Мадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??