Небе без капка дъжд.
Слънцето повръща
ужасна топлина, кат пещ.
Хапката не се преглъща.
Поле препечено като филия.
Пот се лее - ведро напълва.
Горещина обречена да е убиец,
денят запълва щедро.
Огнен ад. Земята стене.
Настъпва глад и няма хлад,
ще мрем!
Бог не се застъпва!
© Василка Ябанджиева Все права защищены
Уникални сравнения и метафори!
Замислящ финал!
Браво!