9 мар. 2022 г., 06:32

Огнен танц 

  Поэзия » Гражданская
591 0 2

На Север, някъде на изток,

магьосник лош се бил родил.

Мечтаел той за свят широк

и картата с цветята претворил.

 

Танцуват огнен танц цветята

наказани с капризът му сега!

Танцуват, но никой от децата

не би желал за нищо на света!

 

Когато розите умират

калява се в огън любовта!

Когато розите умират

очите пълни са в скръбта!

 

Кокичето с нежната главица

бе стъпкано от танца на смъртта

и само кървава сълзица

попива нейде плахо в прахта.

 

Градините ни оголяха

без цвете цъфнало в дома.

Градините ни ги помляха

в огнен танц, без капчица вода.

 

Магьосник лош размахва пръчка.

Магии подли прави по света.

Разтваря се живота в жлъчка.

Жестоко почва да горчи в уста.

 

Дали от приказките фея

ще спаси цветята на мига

или като поляти с урея

ще паднат в танцувалната игра?

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??