6 авг. 2009 г., 13:07

Огън 

  Поэзия » Другая
785 0 1

Скачам - тревога ме държи,
тичам - пред мен огън гори.
И се гмурвам в тази буря,
емоционално цунами около мен бушува.
Прегръщам огнени вълни,
сега сме аз и тишината - сам-сами.
Но прогонвам аз и нея,
прошепвам слънчеви лъчи,
ослепяващо черни, ненадейно загубени.
Искри и прах в едно се сливат,
драскат по сърцето, душата ми закриват.
Гори споменна картина
и на пламък става,
вместо пепел в камина.
Давя се безмилостно в огън
и сенки бавно ме разкъсват,
и не кръв, а сълзи се пръсват - 
да подклаждат огъня студен,
докат в него изгоря,
а после, като феникс, пак се преродя.
И цикълът повтаря се отново - 
сълза - пламък от олово!

© Владислав Николов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??