Огън се гаси с вода,
а се разпалва с вятъра...
Трудно се гаси жарта,
а изгасне ли веднъж – не се запалва!
Ти огън в мен запали,
когато бях слаба и сама.
А времето пък го разпали
и се мъча да го загася... с ВОДА!
Водата – страхът от любовта...
Водата – съвестта ми сляпа...
Водата – подтискаща една любов,
която всичко в мен изгаря!
Първата ми мисъл бе, че трябва
бързо и навреме да го загася...
безброй минути, изпълнени с вода...
Но идва вятър и отново го разпалва!
Ще гасне и ще се разпалва...
И след време, може би, ще изгори – съвсем...
Но въглени горещи ще останат и ще тлеят...
А ще е останало ли нещичко от мен?
Ще съм взела ли топлина от огъня?
Ще съм заситила ли жаждата с водата?
Ще ми е дал ли глътка въздух вятърът?
Или ще съм изгаснал въглен – слял се със земята...?
© Ирина Все права защищены