15 мая 2015 г., 20:38  

Огън в Сърцето 

  Поэзия » Любовная
511 0 1

Огън в сърцето

 

Тъжен, но и зареден,

по пътя си препускам,

объркан, леко заслепен,

покоите свои напускам.

 

Огън в мен гори,

мира не ми дава,

душата чиста покори,

сърцето взе да се предава.

 

То уплашено кърви,

болката в гърдите го втрещява,

душата пак не знае де върви,

но сърцето тъй я поощрява.

 

Пътят ми е страшен,

знам това не е за всеки,

аз препускам тъй уплашен,

търся своите пътеки.

 

Не знам дали мога,

аз нея да забравя,

дяволът ме ръга с рòга,

аз не зная що да правя.

 

Ала Бога в мене се събужда,

бедната душа успокоява,

дяволът от моя свят пропъжда

и светлина пътя озарява.

 

Нито мога да забравя,

нито да не я желая,

съдбата своя ще оставя,

и за мъничко ще помечтая!

 

22.02.2015г.

© Зеленко Зеленков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ама аз искам да си остана зелен, не искам да почервенявам
    Все пак благодаря ти за пожеланието!
Предложения
: ??:??