12 дек. 2021 г., 15:18

Огън в сърцето 

  Поэзия
707 0 5

Беше посред зима-  с много студ и сняг!
Тук до топлата камина - сгушен сладко спях.
Спях и сън сънувах - за топлото море,
тъй както си лудувах - от цяло си сърце!

 

Сънувах, че съм млад - със кожа цвят какао, 
като топола толкоз слаб- там някъде в Макао.
Висок и атлетичен- на кораб тип "Казино", 
бях много симпатичен - попийвайки си вино! 
 
Заедно с алкохола залагах на червено
и сякаш бях в гундола с кокетка за "зелено"! 
Рулетката се въртеше-печелех като крал! 
Главата после ме болеше- някой беше ме обрал! 

 

Остана сладката разходка по Перлената им река, 
малко киселата нотка от моята тъга! 
А слънцето прижуляше жестоко и беше летен ден, 
но аз си вярвах в доброто и щастието в мен! 

 

Беше посред зима-  с много студ и сняг!

Тук до топлата камина спейки аз разбрах:
Може да съм стар и с прошарени коси, 
но в сърцето, за живота - огънят ми пак гори! 


 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??