28 июн. 2009 г., 12:40

Охльо Бохльо 

  Поэзия » Для детей
2501 0 22

 

Плисна топъл летен дъжд!

И престана изведнъж.

Охльо Бохльо сред тревиците

си навири пак рогиците.

Бърза, хич не го мързи.

Както тръгна да пълзи,

с тази скорост – метър цял,

о, за ден би пропълзял...

Охльо Бохльо, по-полечка!

По познатата пътечка

толкоз газ недей пък дава!

Който бърза, остарява!

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??