Океана
Като мечта във лунна нощ
е тих и нежен Океана
когато светлата му площ
от влюбен Бриз е разлюляна...
А изгрев Слънце?..Синева...
Безкрай... И след Безкрая-също...
И по-прекрасно от това
дори не съществува всъщност...
...Но гневен дигне ли вълни
за миг внезапно се променя
и няма вече светлини-
водата гъне се и стене,
а тая дива красота
не можеш да сравниш тогава
със нищо друго на света...
... Тъй изначално величава!..
.
Някъде в
Океана д-р Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены