9.02.2012 г., 10:42 ч.

Океана 

  Поезия » Пейзажна
551 0 3

         Океана

 

Като мечта във лунна нощ

е тих и нежен Океана

когато светлата му площ

от влюбен Бриз е разлюляна...

 

А изгрев Слънце?..Синева...

Безкрай... И след Безкрая-също...

И по-прекрасно от това

дори не съществува всъщност...

 

...Но гневен дигне ли вълни

за миг внезапно се променя

и няма вече светлини-

водата гъне се и стене,

 

а тая дива красота

не можеш да сравниш тогава

със нищо друго на света...

... Тъй изначално величава!..

.

Някъде в

Океана       д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??