---------
трябва ми едно много голямо око
не няма да плача през него
искам да измеря разстоянието
от ефира до някоя пълноводна река
и от това колко стъпки ти...
колко стъпки аз...
ще зависи следващата възможност
не им следя бройката (не е интересно нали)
разчитам на големите ти смешни крачки
да прескочиш реката с весели риби
и общителни бездомни кучета
(по десния бряг)
разкажи ми за всяка водна капка
при която спираш тръгваш връщаш се
ти имаш история във всеки джоб
няма как да си сам и да искаш
имаш всичките весели риби
и мен
и съм толкова близо само на едно
(много) голямо око
разстояние...
---------
© Станислава Все права защищены
Благодаря ви,Веси,Цвети
Хубава вечер!