Oct 23, 2011, 7:34 AM

Окомер за възможности 

  Poetry » White poetry
706 0 9


 

---------

 

трябва ми едно много голямо око

не няма да плача през него

искам да измеря разстоянието

от ефира до някоя пълноводна река

и от това колко стъпки ти...

колко стъпки аз...

ще зависи следващата възможност

не им следя бройката (не е интересно нали)

разчитам на големите ти смешни крачки

да прескочиш реката с весели риби

и общителни бездомни кучета

(по десния бряг)

разкажи ми за всяка водна капка

при която спираш тръгваш връщаш се

ти имаш история във всеки джоб

няма как да си сам и да искаш

имаш всичките весели риби

и мен

и съм толкова близо само на едно

(много) голямо око

разстояние...


 

---------

© Станислава All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??