Има нещо сгряващо
в есенните вечери
между 6 и 10
Има нещо стойностно
в жълтите искри
на уличната лампа
Тишина, разлята
върху тротоара -
дишаща и слушаща
И души, излезли
да почоплят семки
тайно от телата
Онова обагряне
в охра и оранжево
на листа и хора
Онова съчувствие,
падащо от залеза
у дома на двора;
дворът тук, пред мене,
не е дворът вкъщи
но светликът есенен -
зная,
че е същият.
© Есен Все права защищены
падащо от залеза"
Ти умееш да наблюдаваш, това е важно качество за един автор.