3.05.2013 г., 15:18 ч.  

Октомври към 21:00 

  Поезия » Бели стихове
415 0 1

 

Има нещо сгряващо

в есенните вечери

между 6 и 10

 

Има нещо стойностно

в жълтите искри

на уличната лампа

 

Тишина, разлята

върху тротоара -

дишаща и слушаща

 

И души, излезли

да почоплят семки

тайно от телата

 

Онова обагряне

в охра и оранжево

на листа и хора

 

Онова съчувствие,

падащо от залеза

у дома на двора;

 

дворът тук, пред мене,

не е дворът вкъщи

но светликът есенен -

 

зная,

че е същият.

 

 

© Есен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Онова съчувствие,
    падащо от залеза"

    Ти умееш да наблюдаваш, това е важно качество за един автор.
Предложения
: ??:??