6 февр. 2008 г., 08:36

Олицетворение~(||)~ 

  Поэзия
1255 0 11
 

"Oh you're like a candle, your flame slowly fadin'
           Burnin' out and burnin' me"
                

(Def Leppard)

 

Недоизгоряла

свещ съм.

Фитилът ми засукан -

противно

на привидно

правилното

позициониране.

Претопявам се

(по Томадски)

остатъчно

в хомогенна

парафино-

финна

пихтия.

Слойните ми нишки

свличат се

и хвърлят сянка

върху тронната

траурна покривка.

Плачебно,

лечебно

на бавен,

собствен

огън се потя.

Парчета по парчета

разлагам се.

Като украса за ковчези -

пламъкът

високомерен.

Печално церемонно

наредени

скачени

съдове СВЕЩени.

И мойте замъглени

ореоли(като на светци)

в примките

улавят

молци

без топлинни

сензори,

облечени

във фрак,

но музикално надарени

... със антени.

Влече се восъчната лава,

отлагам се

в романтична

задушевна атмосфера.

И под гладката

стабилна

твърдост

стичам се мекушава -

глина неизпечена.

Ала струва си

да се претопя отново

в нова вещ СВЕЩена,

ласкава,

а може би червена.

 

© Нежното Ласо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??