"Oh you're like a candle, your flame slowly fadin'
Burnin' out and burnin' me"
(Def Leppard)
Недоизгоряла
свещ съм.
Фитилът ми засукан -
противно
на привидно
правилното
позициониране.
Претопявам се
(по Томадски)
остатъчно
в хомогенна
парафино-
финна
пихтия.
Слойните ми нишки
свличат се
и хвърлят сянка
върху тронната
траурна покривка.
Плачебно,
лечебно
на бавен,
собствен
огън се потя.
Парчета по парчета
разлагам се.
Като украса за ковчези -
пламъкът
високомерен.
Печално церемонно
наредени
скачени
съдове СВЕЩени.
И мойте замъглени
ореоли(като на светци)
в примките
улавят
молци
без топлинни
сензори,
облечени
във фрак,
но музикално надарени
... със антени.
Влече се восъчната лава,
отлагам се
в романтична
задушевна атмосфера.
И под гладката
стабилна
твърдост
стичам се мекушава -
глина неизпечена.
Ала струва си
да се претопя отново
в нова вещ СВЕЩена,
ласкава,
а може би червена.
© Нежното Ласо All rights reserved.