15 дек. 2020 г., 07:41

Омраза 

  Поэзия » Любовная
310 0 6

 

Мразя те!
Омразата - ти това събуди в мен!
Мразя те!
От мене, всичко взе и пак не стигна!
Мразя те!
От обич и от топла грижа -
ти не разбра какво е,
сам да даваш!
Научи се да получаваш наготово!
Без да дадеш трошичка!
Ти смяташе, че заслужаваш,
че се полага!
Че ти, на никого, със нищо задължен не си!
Но всеки длъжен е на теб!...
Мразя те!
Надменността ти!
Самовлюбеният ти характер!
Грубостта ти! Алчността ти!
Ехидните усмивки!
Подигравателният тон!
Подмятанията! Униженията!

И егото гигантско...
Таз цялата омраза,
която дишайки разпръскваш...
и задушаваш хората!...
Мразя я!
И вече мразя теб!
Не се научи да обичаш!
Не се научи да си мил дори!
То всъщност,...това - то не се учи!
Не се купува със пари!
Ти празен си! Обвивка от човек !Осакатен!
Щом кой ли знае, как..без него си роден!
Мразя те!
Това е всичко... що ми даде!
Научи ме, какво омраза е!

 

Valentina Mitova
12/12/2020

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??